USLOVI KORIŠČENJA

Internet stranica www.bioss.rs u daljem tekstu: stranica ili Stranica, je u vlasništvu firme BIOSS-PETROVIĆ IN DOO, sa matičnim brojem 17376098,  PIB : 100434122 i sedištem u Bulevar oslobođenja 401/i, 11040 Beograd, Srbija, E-mail :bioss@bioss.rs, Tel. 069-137-9900 (u daljem tekstu: BIOSS).

Opšti uslovi poslovanja internet prodavnice www.bioss.rs definisani su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i međunarodnim kodeksom elektronskog poslovanja. Opšti uslovi poslovanja definišu delatnost internet prodavnice www.bioss.rs, korisnička prava i poslovni odnos između prodavca i kupca, odnosno korisnika. Kupac je svaka pravna ili fizička osoba koja izvrši porudžbinu u internet prodavnici www.bioss.rs

Odnos internet prodavnice www.bioss.rs i kupca regulisana je međusobnim obavezama kupovine preko interneta. Ovi uslovi regulišu proces naručivanja, plaćanja, dostave i eventualne reklamacije proizvoda koji se prodaju kroz naše internet prodajno mesto.

Korisnik usluge internet prodavnice www.bioss.rs ima korisničko ime i lozinku koji mu služe za prijavu. Lozinka je tajna i poznata samo korisniku koji je dobija putem svoje elektronske adrese. U slučaju da ste zaboravili lozinku na Vaš zahtev, dobićete novu putem svoje elektronske adrese. Korisnik je dužan da vodi računa da je njegovo korisničko ime i lozinka dostupna i poznata samo njemu i da je koristi samo on, ili drugo lice ovlašćeno da postupa u njegovo ime. Prilikom unosa Vaših ličnih podataka u obavezi ste da pružite istinite, tačne, važeće i potpune informacije (i da dokle god koristite Vaš nalog na web sajtu, ažurirate te informacije tako da bi bile istinite, tačne, važeće i potpune.

Korišćenjem internet stranice prihvatate i slažete se sa svim aktuelnim pravilima i uslovima, koji s vremena na vreme mogu biti izmenjeni u bilo koje vreme bez prethodnog obaveštavanja.

Korišćenjem internet stranice smatra se da ste u potpunosti upoznati i saglasni sa ovde navedenim Uslovima kurišćenja. Sve potvrđene porudžbine biće isporučene po uslovima važećim u trenutku potvrđivanja porudžbine.

Opis robe i cene:

Za sve ponuđene proizvode na stranicama postoji prikazana slika i osnovni opis proizvoda. Sve cene su izražene sa uračunatim porezom na promet (PDV) u srpskoj nacionalnoj valuti, dinarima ili u evrima (možete koristiti konvertor na  http://www.bioss.rs/eng/shop/).

BIOSS zadržava pravo da promeni cene proizvoda u online prodavnici, bez prethodnog obaveštavanja. Uprkos zalaganjima da se obezbede ažurni i tačni podaci, moguće je da se potkrade neispravna cena. U tom slučaju, kao i u slučaju da se cena promeni tokom izdavanja porudžbine, prodavac će kupcu omogućiti da odustane od kupovine i ponuditi mu drugo rešenje na obostrano zadovoljstvo.

Informacije o etarskim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovde nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mere predostrožnosti navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način delovanja, moguće interakcije i posledice njihovog korištenja. Svrha tih informacija nije davanje medicinskih saveta, propisivanje terapije, postavljanje dijagnoze ili uputstava o korištenju pojedinih proizvoda kao niti promocija pojedinih proizvoda kao takvih. Informacije sadržane na ovoj web stranici nije dozvoljeno koristiti za dijagnostifikovanje ili lečenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konsultacije sa, za to kvalifikovanim, medicinskim osobljem.

BIOSS je nosioc autorskih prava na celokupni sadržaj www.bioss.rs stranice. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici ne smeju se reprodukovati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez dopuštenja BIOSS-a.

Kupovina

Kupovinu mogu da obavljaju fizička i pravna lica.

Željene proizvode možete da poručite:

 • koristiteći internet prodavnicu www.bioss.rs
 • putem emaila na bioss@bioss.rs

Internet kupovinu možete da obavljate samo ukoliko se registrujete (ako to ne učinite na početku, program će Vam automatski tražiti isto pri kupovini). Registracija je besplatna. Uputstvo kako kupovati koristiteći internet prodavnicu www.bioss.rs:

 1. Odaberite proizvode po vašoj želji
 2. Kliknite na dugme U KORPU
 3. Kliknite na simbol korpe u gornjem izborniku odakle ćete moći pregledati izabrane proizvode
 4. Ako ste završili kupovinu kliknite ispod poručenih proizvoda na dugme NASTAVI SA PORUČIVANJEM
 5. Ispunite podatke za dostavu i kliknite na dugme NASTAVI SA PORUČIVANJEM
 6. Ako imate specijalne napomene o isporuci i slično dodajte ih u delu Dodatne informacije.
 7. Kliknite na dugme PORUČI
 8. Na Vašu email adresu stići će potvrda porudžbine

Ukoliko ne koristite internet prodavnicu, željene proizvode možete naručiti putem emaila na bioss@bioss.rs

Plaćanje i dostava robe:

Plaćanje robe možete da obavite na dva načina:

 1. Plaćanje pouzećem prilikom isporuke kurirskoj službi PostExpres. Iznos porudžbine uvećan za troškove dostave plaćate kešom kuriru kada vam dostavi pošiljku. Isporuka se vrši putem kurirske službe PostExpress po važećem cenovniku. Pogledati ovde cenovnik.
 2. Virmansko i plaćanje uplatnicom u pošti, banci ili e-bankingom. Plaćanje uplatnicom podrazumeva da svoju narudžbinu možete platiti direktnom uplatom u bilo kojoj pošti ili banci. Ukoliko ste pravno lice ili korisnik elektronskog bankarstva (e-bankinga), uplatu možete izvršiti prenosom sredstava sa Vašeg računa. Po evidentiranju Vaše uplate, roba se šalje na izabranu adresu isporuke. Detaljne podatke koje je potrebno navesti na uplatnici dobijate putem e-maila neposredno nakon potvrde porudžbine. Na uplatnici treba da upišete u delu:
  Svrha uplate: broj Vaše narudžbine
  Primalac: BIOSS – PETROVIĆ IN DOO
  Broj računa primaoca: 205-17517-14

Dostava elektronskog fiskalnog računa na mejl kupca vrši se nakon evidentirane uplate. Za dodatne informacije
stojimo Vam na raspolaganju radnim danima od 10 do 18h. Možete nas kontaktirati putem e-mail-a bioss@bioss.rs

Za pravna lica : Na mejl bioss@bioss.rs nam pošaljite tačnu adresu, naziv i PIB Vašeg preduzeća, kako bismo Vam e-mail-om dostavili zvaničan predračun za plaćanje.

U slučaju da postoji sporna stavka oko porudžbine u internet prodavnici (nedostatak pojedinog artikla, nemogućnost slanja, nepotpuna ili nejasna porudžbina ili adresa…), kontaktiraćemo Vas email-om ili telefonom radi dogovora.

Isporuka se vrši putem kurirske službe Post Express

Pošto ste završili proces poručivanja na svoju e-mail adresu koju ste prijavili prilikom popunjavanja podataka, automatski ćete dobiti obaveštenje o napravljenoj porudžbini i detaljima iste. Kontaktiraćemo Vas telefonom ili email-om u najkraćem mogućem roku da potvrdimo Vašu porudžbinu kao i u slučaju da postoji sporna stavka oko porudžbine u internet prodavnici (nedostatak pojedinog artikla, nemogućnost slanja, nepotpuna ili nejasna porudžbina ili adresa…). Porudžbine će biti obrađene i isporučene u roku od 5 radnih dana nakon uplate, ili u roku od 5 radnih dana od dana poručivanja u slučaju plaćanja pouzećem.

Isporuka se vrši putem kurirske službe Post Express. Ukoliko plaćanje vršite pouzećem Post Express će Vam pouzećem naplatiti i troškove isporuke, koji se obračunavaju prema važećem cenovniku Post Express-a  i koji zavise od mesta gde se pošiljka šalje, od vrednosti pošiljke i težine paketa. Cenovnik za Post Express pogledajte na sledećem linku http://www.postexpress.rs/struktura/lat/cenovnik/cenovnik-unutrasnji-saobracaj.asp

Za dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju radnim danima od 10 do 18h. Možete nas kontaktirati na bioss@bioss.rs

Reklamacije i povraćaj robe i novca

Prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) kupovina preko naše prodajne Internet stranice www.bioss.rs smatra prodajom na daljinu.

Proizvodi koje šaljemo će biti propisno upakovani kako bi se izbegla oštećenja prilikom uobičajene manipulacije u transportu. Ukoliko primetite oštećenje pošiljke niste obavezni preuzeti pošiljku, već treba da ukažete kuriru na eventualna mehanička oštećenja i tražiti da se sačini zapisnik. U tom slučaju će proizvod biti zamenjen.

Ako iz nekog razloga kupac treba da vrati kupljenu robu,  rok za reklamacije iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili osobi koju ste Vi odredili, roba koja je predmet ugovora uručena. Reklamirani proizvod treba dostaviti u originalnoj ambalaži, neotpakovan i nekorišćen proizvod,  uz plaćanje poštarine na teret kupca. Reklamacije se primaju na e-mail: bioss@bioss.rs ili putem naše kontakt forme gde ćete navesti ime i prezime, e-mail adresu, broj narudžbenice i opis razloga reklamacije. Odgovor ćete dobiti najkasnije 8 dana od dana prijema reklamacije elektronskim putem. Povrat novca će biti izvršen u roku od 14 dana od dana kada je poslata IZJAVA O ODUSTAJANJU OD UGOVORA.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad. Vraćeni proizvod ili proizvodi moraju da budu u originalnoj ambalaži, nekorišćeni i neoštećeni. Troškove vraćanja robe snosi kupac. BIOSS može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća, ili dok potrošač ne dostavi dokaz da je poslao robu trgovcu. Kada se proizvodi vrate, kontroliše se njihovo stanje (da slučajno nema oštećenja) i da li je sve ranije poručeno i vraćeno. Ukoliko je sve u redu, novčana sredstva utrošena na kupovinu biće vraćena kupcu uplatom na tekući račun kupca. BIOSS vrši povraćaj koristeći ista sredstva plaćanja koja je potrošač koristio u prvobitnoj transakciji, osim ako se potrošač nije izričito saglasio sa korišćenjem drugog sredstva plaćanja i pod uslovom da potrošač zbog takvog povraćaja ne snosi nikakve troškove. Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao Izjavu o odustajanju od ugovora. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao Izjavu o  odustajanju od ugovora, proizvod se više ne može vratiti.

Primer izjave o odustajanju od ugovora

Izjavu o odustajanju od ugovora zaključenog na daljinu poslati elektronskim putem na e -mail: bioss@bioss.rs ili putem naše kontakt forme:

 1. Ime, prezime, kontakt telefon i e-mail adresa kupca: ______________________
 2. Broj porudžbenice: ___________________
 3. Ja __________________ ovim izjavljujem da odustajem od Ugovora o kupovini koji sam sklopio/la kupovinom na daljinu na web sajtu www.bioss.rs sledeće robe ___________________, primljene dana _______________ .
 4. Razlozi za reklamaciju (nije obavezno popunjavati): _______________________
 5. Datum isporuke robe kupcu: ___________
 6. Datum pisanja Izjave o odustajanju od ugovora: ¬¬¬____________
 7. Broj tekućeg računa kupca: ___________________

Politika privatnosti

Zaštita ličnih podataka nam je izuzetno bitna i preduzećemo sve moguće mere da iste zaštitimo na najbolji mogući način. BIOSS se obavezuje da će poštovati privatnost svih naših kupaca/korisnika, i da neće sakupljati, prodavati ili objavljivati Vaše lične podatke ili informacije. Prikupljanje Vaših podataka (ime i prezime, adresa, e-mail, kontakt telefon) se koristi samo u cilju isporuke željene robe, kao i da Vas obavestimo o trenutnom statusu porudžbine. Navedene podatke nećemo koristiti u bilo koje druge svrhe.

Ukoliko imate dodatna pitanja vezana za Politiku privatnosti, molimo da nas kontaktirate na bioss@bioss.rs

Ostali uslovi prodaje

Za porudžbinu proizvoda, osobe moraju biti starije od 18 godina. BIOSS neće svesno sakupljati internet kontakt podatke od dece i maloletnih lica ( a sve u skladu sa zakonskim zahtevima) te ukoliko dođemo do saznanja da raspolažemo istim, takve podatke ćemo odmah obrisati iz naših sistema. Izuzima se bilo kakva odgovornost za porudžbine primljene ili isporučene licima mlađim od 18 godina.