Aktivni ugalј je postao popularan sastojak proizvoda za negu kože u poslednjih nekoliko godina. Vekovima su ga koristili u različitim kulturama. Drevni Egipćani su ga koristili za čišćenje rana. Hindusu su ga koristili za filtraciju vode. Trenutno se aktivni ugalј koristi u prečišćavanju vode i vazduha, u filterima za vodu, kao i protivotrov za širok spektar toksina i zagađujućih materija.

Klјučne prednosti koje se odnose na sapun na bazi aktivnog uglјa su navedene u nastavku.

  1. Deluje protiv masne kožu:

Aktivni ugalј je poznat po svojoj sposobnosti da apsorbuje i izvlači nečistoće i toksine iz kože. To je upravo razlog što se aktivni ugalј dodaje u sapune. Problem masne kože postaje još teži tokom letnje sezone. Sapun od aktivnog uglja apsorbuje višak sebuma i tako sprečava upalne procese. Štaviše, on takođe efikasno uklanja prlјavštinu sa lica.

  1. Obezbeđuje savršeno čistu kožu:

Sapun s aktivnim ugljem ima neverovatnu sposobnost da skuplja masnoću na licu i izvlači nečistoće koje se stvaraju u porama. Takođe je efikasan u uklanjanju mrtvih ćelija, čime se obezbeđuje čista i besprekorna koža.

  1. Deluje protiv aknozne kože:

Poznato je da je sapun sa aktivnim ugljem veoma koristan u tretiranju akni. Ne samo da pomaže u uklanjanju toksina i nečistoča sa kože, već i deluje antibakterijski. Čak i čisti tragovi i fleke koje su ostale od prethodnih bubuljica.

  1. Smanjuje veličinu pora:

Ako ste skloni da provedete puno vremena na otvorenom prostoru u dimu, prašini i zagađenju, možda ćete primetiti da se prlјavština uvukla duboko u pore, što ih čini još većim po izgledu. Nakon određenog perioda, ove pore se jasno vide na licu. Sapun sa aktivnim uglјem je najbolјe rešenje za ovo. Ovaj sapun ne izvlači samo prlјavštinu i toksine, već i tretira zapušene pore i smanjuje njihovu veličinu.

  1. Čini kožu čvrstom i zategnutom:

Već sa početkom prvih bora važno je preduzeti najvažnije korake što ranije. Sapun sa aktivim ugljem pomaže u uklanjanju bora i finih linija.

  1. Odgovara svakoj vrsti kože:

Sapun sa aktivnim uglјem je pogodan za svaki tip kože, naravno pod uslovom da u svom sastavu ima najfiniji aktivni ugalj i kvalitetna biljna i etarska ulja. Ako u svom sastavu ima etarska ulja poput lavande i komorača koja se preporučuju za suvu kožu onda će ovaj sapun moći da koriste i osobe sa masnom i osobe sa suvom kožom. Dok, s jedne strane, apsorbuje višak masnoće iz masne kože, s druge strane, takođe hidrira i neguje suvu kožu. Pored toga, pogodan je i za osetlјivu vrstu kože. On efikasno tretira kožne alergije i crvenilo na licu.

  1. Sprečava mitisere:

Sapun sa aktivim ugljem eliminišite mitisere i sprečava njihovo dalјe formiranje. Za uklanjanje mitisera sa nosa najbolje je naneti sapun na vlažnu kožu i protrljati sunđerom da bi se stvorila pena a zatim isprati.

  1. Čisti ožiljke i fleke od bubuljica:

Redovna upotreba sapuna sa aktivnim uglјem može pružiti neverovatne rezultate za kožu bez ožiljaka i fleka. Efikasno vrši detoks i blagi piling i pomaže u uklanjanju ožiljaka i fleka od bubuljica.

  1. Koristi se protiv psorijaze i ekcema:

Sapun sa aktivnim uglјem može se koristiti kod problema kao što su psorijaza i ekcem. Efikasan je za tretiranje suve i napukle kože.

  1. Koristi se protiv peruti:

Sapun sa aktivnim uglјem ima jedinstvenu osobinu da može da se koristi i kao sapun i kao šampon. Kada se koristi kao šampon, pomaže u lečenju kožnih problema poput peruti i saboreje, masne kose i slično.